Epilarea! De la ceară… la LASER

Epilarea! De la ceară… la LASER

Epilarea reflectă surprinzător de bine evoluția științei și tehnologiei, progresând de la epilarea cu ceară, creme, aparate de ras sau de epilat prin smulgerea firului de păr, până la aparatura extrem de sofisticată și de performantă cum ar fi radiofrecvența, SPL, IPL, LASER Alexandrite sau dioda.

În ciuda acestei evoluții, epilarea cu ceară continuă să fie pe primul loc datorită unui singur argument: prețul mic pe ședință.

Haideți să analizam puțin acest aspect! Epilarea cu ceară se face, în medie, la 2 săptămâni, atâta timp cât se dorește îndepărtarea părului (investiție repetitivă pe termen nelimitat). Timpul necesar întregului proces este, în medie, 30 de minute (timpul investit nu poate fi evaluat in bani). Apar frecvent reacții nedorite (înroșirea sau arsura pielii, foliculită, păr încarnat, alergii ) tratarea acestora necesită costuri suplimentare. În plus, trebuie respectate cu mare atenție regulile de asepsie și igienă. Disconfortul din timpul procedurii nu poate fi neglijat, deși este resimțit în grade diferite.

Care sunt beneficiile?

În contrast, beneficiile aduse de noile tehnologii sunt multiple . Epilarea cu LASER, IPL sau SPL respectă fazele creșterii firului de păr și se face o dată la 4 saptămâni. Este o epilare progresiv-definitivă, astfel încât numărul de ședințe este limitat în timp, fiind necesare ședințe de întreținere la interval de aproximativ 12 luni. În funcție de performanțele aparatului și de zonele tratate, ședințele durează între 3 și 30 de minute.

Reacțiile secundare sunt extrem de rare dacă parametrii aparatului sunt setați corect. Mai mult, foliculită și firele de păr încarnate sunt tratate în timpul ședinței de epilare definitivă. Procedura se execută în condiții de igiena maximă, neexistând sângerări sau leziuni tegumentare produse în timpul terapiei. Gradul de disconfort este minim, cu excepția zonei intime.

Orlight de la Yperion

Perfect Skin by Dr. Zaharia utilizează un aparat SPL de ultimă generație (ORLIGHT de la Yperion). Acesta permite setarea parametrilor in funcție de aspectul tenului și de grosimea firului de păr, astfel încât să se obțină beneficii maxime cu disconfort minim sau absent. Viteza de lucru este foarte mare.

Prețul ședinței este extrem de mic raportat la beneficii și la calitatea rezultatelor, astfel încât variantele tradiționale de epilare nu mai pot avea ca argument principal costul scăzut.

Pacientele și pacienții noștri pot opta pentru terapeut bărbat sau femeie.