Cu cât faceți buzele?

Cu cât faceți buzele?

Este întrebarea cea mai frecventă, urmată de “cât costă cearcănele?” sau “cu cât faceți pomeții?”. Sunt întrebări legitime, firești, pentru că, în dermatoestetică, piața este imensă, iar ofertele sunt extrem de diverse. Nu întrebarea în sine este cea care nu este în regulă, ci faptul că este prima

Haideți să analizăm puțin acest aspect

Dacă răspunsul la întrebarea “cât costă buzele?” ar fi: “cel mai mic preț de pe piață”, credeți că ar fi un răspuns competitiv?  Concret, să spunem: “100 euro”. Pacientele vor da buzna, atrase de un preț extrem de mic, ținând cont de faptul că  o volumizare profesională, atât din punct de vedere estetic cât și al siguranței medicale, începe de la 250 euro.

Ce vor primim pentru 100 de euro? Un rezultat conform prețului. Buze inestetice, consecință a utilizării unei substanțe ieftine, cu riscul unor efecte secundare importante imediat sau în timp. În plus, credeți că un injector cu experiență folosește substanțe ieftine și cu riscuri de complicații? De obicei, substanțele cu prețuri mici și de o calitate îndoielnică sunt utilizate de persoane a căror putere financiară este în acord cu experiența lor. Revenind, 100 euro = buze urâte. Credeți că a fost o investiție bună? Personal, consider că este o pierdere importantă, deoarece corecția unor intervenții eșuate necesită timp, bani și energii suplimentare, de cele mai multe ori cu costuri mult mai mari decât cele inițiale.

Așadar prețul, deși este un factor important, nu trebuie să fie nici decisiv și în niciun caz pe primul loc.

Cereți informații despre tipul și calitatea substanței utilizate – nu este greu să găsiți informații pe internet. Care este denumirea produsului, cine îl produce, cât  este de apreciat de utilizatori și de beneficiari, care este cantitatea din fiolă, ce efecte secundare ar putea da substanța, cât timp va ține efectul injectării?

Încercați să obțineți referințe despre injector. Puteți cere aceste date de la recepția clinicii, de pe internet sau de la alte paciente care îl cunosc deja. Este medic ? (acidul hialuronic și botox-ul pot fi injectate exclusiv de către medici). Ce experiență are? (de cât timp injectează, unde s-a pregătit, cu cine, ce proceduri are în portofoliu, ce referințe îi dau pacienții) Injectează într-un cabinet adecvat, autorizat ? (este un cabinet curat, ce dotări are, se respectă regulile de asepsie) Are o echipă în jurul său? Poate fi găsit atunci când este nevoie, inclusiv după efectuarea procedurii?

Dacă la aceste întrebări veți obține răspunsuri care să vă mulțumească și să vă determine să faceți procedura, atunci veți înțelege mult mai bine valoarea adevărată a intervenției la care apelați. Și nu uitați: nu cumpărați substanțe la mililitru, ci rezultatul unei proceduri a cărei valoare poate să depășească cu mult suma pe care o scoateți din portofel dacă este corect făcută.

Personal, nu voi flosi niciodată substanțe ieftine, deoarece nu-mi doresc rezultate ieftine. În plus, pacientele mele, fără excepție, merită tot ce este mai bun.